<$BlogRSDURL$>

Sunday, March 29, 2015

Bilik Sewa Harian / Chalet / Homestay di Pulau Langkawi , Kedah , Malaysia 

29 Mac 2015
8 Jamadil Akhir 1436H
2303hrs

Last tulis 19 Apr 2011
Adooii,lamanya x dtg menjenguk..kalau dah kahwin,mungkin dah ada anak umur 3thn kan..huhu,tapi apakan daya, masih belum sampai masa lagi..redha lah wahai hati.. Guna masa yg ada utk perbaiki dirimu,insyaAllah,menjadi muslimah solehah n bakal isteri yg mithali kpd si dia yg masih menjadi misteri...aminnn!!
He he..

Ok2, nak citer,dlm tempoh 2011-2015 ni,byk sebenarnya perkara yg blaku..
Terlalu complicated nak cite,tapi biarlah rahsia,haha,boleh x gitu..
Yg penting dlm tempoh ni,setelah 4thn bkawan,hati ini telah mula cuba utk diberikan kpd seseorang,tapi apakan daya,sebab c dia x berani2 dtg berjumpa familiku,akhirnya kisah kami,rasanya entah ke mana,tapi masih menunggu dia dtg,pepun kami serah kepada ketentuanNya,jika ada jodoh,ada la.. Masing2 masih berusaha utk menjadi yg terbaik utk bakal2 jodoh kami..hmm..Misteri kan bab2 jodoh ni kan kan kan..ehe.. Ok,cukup sampai di sini saja ya..

Sebenarnya nak update tentang hobi baru ni..menyediakan penginapan di Pulau Langkawi..
Alhamdulillah, 26 Mac 2013, dah ada dua (2) unit bilik sewa harian atau bak kata org kampung, chalet atau motel atau kadang2 ada yg panggil homestay..baru mula kecil2an..doakan saya berjaya ya,insyaAllah,amin..

Kalau ada sesiapa nak cari tempat tinggal di Pulau Langkawi, hubungi wakil kami di talian : 0134594996 ( Pn Zaiton).

Lokasi: Kg Temonyong, Mukim Kedawang
10-15min dari airport Langkawi
5-10min dari Pantai Chenang & Pantai Tengah
Berdekatan/bersebelahan: restoren ,kedai runcit, stesen pam minyak Buraq Oil,Masjid Temonyong, Klinik Desa

Harga untuk 1 malam:
Hujung minggu Jumaat Sabtu Ahad / Musim cuti sekolah/peak season mcm LIMA: RM120
Hari biasa  Isnin-Khamis: RM80
Katil double+aircond

Jom pakat ramai2 p kampung saya ;)

Haaa..kalau ada sapa2 nak beli simkad Altel, hubungi saya ya..

Sekian dulu daripada saya ,

Nur
29 Mac 2015
2336hrs
Ulu Kinta, Perak
Sambil menjeling tengok cite Running Man di Ch393,he he..ok,sok nak keje..daaa..:)

Monday, April 18, 2011

assalamualaikum wbt..
buat sekian lamanya aku x jengah blog ni..
kali terakhir 31 Oktober tahun 2004..fuhh lamanyer..ke mana aku menghilang?
hehe..aku soal diri sendiri plak..

2004-2006:
hmm..sebenarnya lepas je masuk sambung ijazah kat UiTM, aku pun terlupa tentang blog ni..
mungkin sbb masa degree aku sibuk sgt dgn kelab fasilitator n kelab usahawan Kolej Melati..boleh dikatakan tiap2 sabtu kena jd fasi utk student lengkapkan modul..n hari2 plak sibuk bniaga kat kolej jual burger, nasi lemak n mcm2 g..aku..hmm dgr cite kelab usahawan ni pun dah bubar..susah payah kitorg tubuhkan kelab ni , senang2 je kna bubar..kecewa tul..

2007:
aku bljr smpai 2006..april 2007,b4 grad, aku dh kje dgn KFC Holdings,jalani latihan sebagai Assistant Restaurant Manager (ARMT)..training kat KL, posting bulan Julai2007 kat KFC Yong Peng,Johor..
dlm thn 2007 tu aku lulus exam PTD, gagal ujian SPA,lulus ujian KPLI,gagal ujian DPLI..
aku merasa la jalani 2nd stage PTD Assesment di INTAN Wilayah Timur, Tganu, tp x bjaya utk ke peringkat seterusnya..
aku juga hadiri temuduga KPLI (DG41)..n berjaya..
aku juga hadiri temuduga utk gred E41..n bjaya juga..

2008:
Januari 2008,aku dpt offer utk KPLI (Opsyen Matematik Sek Rendah) di Maktab/Institut Perguruan Tun Hussein Onn,Bt Pahat,Johor..hmm x jauh pun dr tpt aku kje KFC tu..
14/1/2008, aku lapor diri kat maktab..sampaila aku praktikal bulan Jun kat Sk Parit Setongkat,Muar,Johor..tinggal kat rumah tok roomate aku ,Along(Raihani Omar)..along ni sedara ngn isteri Ahmad Idham c Pengarah filem tu..ada le gmbor kwen dorg kt umah tu..
beberapa hari sebelum aku praktikal, semasa aku ikuti Perkhemahan Badan Beruniform Kebangsaan (KAGUM 2008) di Ulu Bendul,N9, mak aku kol gtau yg aku dpt offer kje d salah sebuah jabatan di bawah Jabatn Perdana Menteri-JPM..masa ni aku dlm dilema..
akhirnya,keputusan harus dibuat..
jadi pada 31/7/2008 merupakan hari terakhir aku jd cikgu..1/8/2008,aku lapor diri sbg E41 sampaila sekarg..

bulan Ogos juga famili aku terima 2 menantu dari Pahang..kak iparku dr Raub n Abg Ipar Kuantan(asal Pekan)..

2009:
x pasti samada Dis2008 atau Jan2009, saje2 gatal tangan cek keputusan posting mengajar kat website Kementerian Pelajaran, wlpn time tu aku dh brenti KPLI..mmg x sgka nama aku still ada dlm list..klo aku masih jd cikgu,aku kena posting kat Bintulu, Sarawak..
geng2kelas aku majoriti dpt Sarawak..bestnye..x pernah p Sarawak..

hujung tahun 2009, lepas balik induksi,aku wat checkup, sbb ada benjolan kat leher..doktor ckp itu tiroid..doktor cdg operate sbb takut 5% ada kemungkinan blh jd cancer..tp aku xnak..

2010:
5 Apr 2010, kakak iparku melahirkan cucu sulung keluarga (babygirl) n 12 Mei 2010,kakak ku pula lahirkan baby boy..alhamdulillah

tp mungkin ada sbb kot,aku x ditakdirkan ke Sarawak..
1/8/2010(Ahad),ayah angkatku yg tercinta kembalike rahmatullah..
klo aku d sana, blum pasti aku sempat tatap wajah terakhir arwah n hantar arwah ke pusara..
tarikh tu jg genaplah aku 2thn di JPM..

thn ni jg aku start berurut utk sakit aku ni..ikhtiar cara tradisional plak..


2011:
aku masih seperti dulu,masih seorang perempuan,solo :) n masih bertambah berat :D..

aku masih lg cuba mensesuaikan diri dgn alam pekerjaan d JPM..
klo masa aku jd manager n jd cikgu dulu, byk yg aku lebih tahu , tp d JPM , byk lagi yg aku belum tahu n perlu tahu..
entahlah..aku xtau nk express perasaan skrg..mgkin sbb cara aku tinggalkan KPLI n anak2 murid dlm keadaan x redha..kje skrg membosankan..aku pn xtauntah knp perasaan ni camni..bukan suasana n org2nye yg totally different dgn tpt2 yg aku pnh kje dulu kot..

tp serius aku ckp, dlm byk2 kje,aku x rasa syok kje skrg..tp org ckp x bek nyesal,nti x berkat gaji..pepun life must go on..

skrg ni aku pk nk sambung bljr dlm bidang agama(wlpn menyimpang jauh dr diploma/degree yg aku amik dulu)..tp pihak pengurusan d tpt aku bkerja dh tetapkan syarat utk sambung belajr, mesti yg berkaitan dgn jabatan..so bidang agama ni totally x berkait rapat dgn jabatan aku bkja..
aku masih lg tgh pk apa cara yg blh aku buat utk tunaikan hasrat aku ini..
sbb byk lg ilmu agama Allah ini yg masih aku x tahu..

minggu lepas,13 Apr 2011, aku jumpa lg doktor,doktor cadang utk operate, tp aku x nak..aku ckp aku nk minta dorg buat lagi check kat sampel tisu benjolan tu n buat lg ultrasound..kali terakhir buat thn 2009,so aku nk tau yg terkini..sbb sejak 2010 hanya cek darah je..result darah aku normal..bukan hypertiroid n bukan juga hipotiroid..so x perlu mkn ubat apa2..aku tya doktor, xdeke ubat utk surutkan benjolan nih?diorg ckp mmg xde..aku mmg x puas ati,knp xde sape pun yg nk reka ubat utk sakit ni?hmm..

sabtu lepas, 16 April 2011, aku cek kat itenet,aku baca testimoni org yg hadapi masalah lebih kurang cam aku..dorg makan minyak kelapa dara,alhamdulillah, benjolan tiroid dorg dh surut n x perlu buat operation..alhamdulillah,Allah gerakkan hati aku utk cari info ttg sakit aku tu..entah knp sebelum ni,masa aku cari info, aku xjumpa pun pasal ni..atleast Allah tunjukkan kt aku ikhtiar lain..thank you Allah:)

........................
berenti sampai sini dulu kot..len kali aku sambung g..Insya Allah..

rindu my Blog,
hajar
2.00-3.04pm,19April2011(Selasa),Hari cuti sempena Keputeraan Sultan Perak yg ke 83..

Tuesday, November 02, 2004


housemate kat Westfield Court Posted by Hello

Sunday, October 31, 2004

END OF CONTRACT
assalamualaikum...hari ni 31/10/2004 tamat lah sudah kontrak aku bekerja kat Great Eastern..hai sedar x sedar dah 3bln rupanye aku kje kat GE..klo ikutkan bos aku, dia nak renew contract aku n Aridi(member yg masuk GE sama ngn aku) n continue lg 2 bln..tp disebabkan aku nak sambung blaja so dgn berat hati terpaksalah aku tolak pelawaan En Imran...sedih gak muka dia masa aku bgtau dia yg aku x dpt nak sambung contract tu...n lagi sedih aku tgk muka dia masa last day(Jumaat lepas)kitorang..aku ingat lagi dia pernah ckp yg kitorg nih dah tau byk benda..dah catch up byk hal..so xyah lah dia amik new staff n nak ajar lagi..tapi nak wat camner Aridi pun nak balik kelantan nak dok ngn mak dia sambil2 tgu result KPLI dia..aku yakin n dia pun nampak yakin yg dia leh dpt jadi cikgu..Aridi semoga demo berjaya deh:D..aku respect hang sebab tau ckp Arab..ye la namapun sekolah agama n x-UIA kan..pepun wish u luck..semoga cepat dpt jd cikgu,leh kumpul duit byk2..nanti leh kwin cepat ngn Kak Farahwahida(tunang dia)...semoga kalian berbahagia hendaknyer..Insya-Allah..
oklah aku dah xde ape nak tulis..lepas nih aku nak wat kuih raya fav aku;kuih ma'mor..kacang aku dah goreng n asingkan kulit..pas ni nak goreng tepung lak..klo siap sok n klo sempat aku nak kuih raya yg seterusnya..yg paling senang;cornflakes madu..pastu almond Malaysia..:D
k bye..thanx sudi singgah n baca buat santapan minda kalian..
assalamualaikum..
1/11/2004;rumah ulu kinta,perak...(semalam;sabtu 30/10/2004 bru sampai frm s.alam)

Wednesday, September 22, 2004

12.39am;wed;rumah s.alam...
assalamualaikum!!!!!tok..tok..tok..hiiiiii!!!!!!..dah lama sgt aku x jenguk blog nih...since bulan 3..perh 6 bln tuh...arini aku tulis kat blog ni pun slps dpt soalan subjektif (walaupun x de tanda ?) from TER 'ape jadi ngan blog ko' .heh2 x tau nk jwp ape...ntah aku pun xtau ape jd ngan blog aku actually....heh aku x sangka lak ade gak org singgah blog aku ni....actually byk sgt aku nk tulis kt cni..igtkan xde org baca so aku simpanla sumenye dlm diari hati aku nih..cheh jiwang karat jap..so demi x menghampakan sesape,aku akan cuba bergiat aktif semula di blog nih..yearh!chayok!chayok hajar!
so arini aku nk citer ...arini 21/9/2004 aku ponteng keje..atau lebih sedap didengar arini aku amik emergency leave...pagi td aku p upm,u yg mmg dh lama aku nk p sgt..my big brother kvo..1st time gak aku tgk org grad...bosan gak 3-4 jam dok kat luar..lapar tul..sambil2 tgu aku p bwk adik2 aku p mkn kat kafe yg dipercayai digunakan dlm Kuliah Cinta..actually smlm 20/9/2004 aku dh mintak cuti kat En Imran(bos aku kt Great Eastern Life) rabu ni;22/9/2003 n 28-30/9/2004..sumenye 4 hari..aku amik cuti rabu ni sbnrnye nk setel pasal borang UPSI n 3 ari nwik utk konvo aku(raptai-knvo-pulang jubah)...tp smlm dlm LRT Putra lps office hour aku dpt kol frm Maybank..ari2 ms aku cri kje, aku ade register tuk Junior Graduate Trainee kat Maybank..x sangka lak lps sekian lama n aku pn dh lupa pasal tu,tetiba depa kol jemput aku p briefing n test psl training..elok2 ari rabu 22/9/2004 lak tu..tau2 je yg aku amik cuti aritu..so tepaksalah aku tkr plan arini(selasa) p UPSI n rabu p Maybank...kesimpulannye..arini aku dah p 2 universiti..itulah kisah pada hari ni..sekian..

p/s:1) hah fren bacala penampilan sulong blog aku selepas 6 bulan..
2)sape yg baca blog ni doakanla kejayaan aku dlm test tuk esok k!Allah shj yg dpt mmbalas..Amin....

assalamualaikum..
-hajar-
1.16am;22/9/2004;wed

Tuesday, March 02, 2004

hmmm..aper nak tulih neh..
kasi laa topic..
invite laghi yg lain..

cam sleeping blog je...... aku pun takde idea nak post apa kat sini................... letakla tema kat sini so aku tau apa yg boleh post

Thursday, February 26, 2004

aik..naper tak update hajar..?

This page is powered by Blogger. Isn't yours?